Супермаркети з простроченими продуктами: в Україні запропонували продавати прострочку

В Україні прострочені продукти в магазинах будуть користуватися великим попитом, у разі скасування заборони на продаж “прострочки”.

Таку думку висловив в ефірі ObozTV президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз “ТЕСТ” Валентин Безрукий. За його словами, продавати прострочку дозволено навіть у деяких країнах ЄС.

“У Німеччині є одна мережа супермаркетів, де продаються прострочені продукти. Там споживач купує це на свій страх і ризик. У нас, за законодавством, продавати прострочені продукти заборонено, така практика неможлива. Хоча, на превеликий жаль, така мережа користувалася б попитом, тому що у нас по життю населення не шикує”, – заявив Безрукий.

На питання, хто буде відповідати, якщо людина отруїться простроченим продуктом, експерт відповів: “Людина і буде відповідати. Вона бачить, що продукт – прострочений, і купує на свій страх і ризик. Але якщо продукт на останньому дні та умови зберігання були правильними в супермаркеті, то проблем не буде”.

Читайте также:  Профілактична робота Захарівського районного сектору з питань пробації із неповнолітніми правопорушниками

Також експерт наголосив, що переважна частина продукції не псується наступного дня після того, як у неї закінчується дата на етикетці: “Наприклад, крупи, каші… Дуже небезпечний у цьому сенсі продукт – молоко, воно досить швидко псується. Але якщо була гарна термічна обробка, можливо, наступного дня воно ще не буде простроченим”.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *